داور بخش خیابانی جشنواره تئاتر استان تهران مطرح کرد:
جشنوارهها بهانهای برای ارتقاء امید و خلاقیت
رضا بهرامی داور بخش خیابانی بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران، بخشهای مختلف جشنواره را نشاندهنده نیاز نسل جوان امروز به فضایی برای بیان انگیزه، شور، امید به زندگی و آینده میداند و بر این باور است که هرچه با هنر و فرهنگ نزدیکتر و دوستتر باشیم، آیندهای آرامتر و زیباتر خواهیم داشت و جشنوارهها بهانهای هستند برای ارتقاء امید، خلاقیت و انگیزه برای زندگی بهتر.
به گزارش خبرنگرار ایران تئاتر، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران در بخشهای ایثار، نهال، لبخند، کودک و نوجوان، تئاتر خیابانی، نمایشنامهنویسی و میهمان؛ از ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳ در مجموعه پردیس تئاتر تهران، مجموعه تئاتر محراب و مجموعه سالنهای حوزه هنری آغاز شد و آیین اختتامیه این رویداد امروز 23 آبان در حوزه هنری برگزار میشود.
رضا بهرامی، داور بخش خیابانی بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران، گفت: «این چندمین تجربه من در جایگاه هیئت انتخاب و داوری است. قضاوت و تقسیم عدالت یکی از سختترین کارهاست، زیرا باید تلاش کرد تا حق هر عزیز و هنرمندی به درستی ادا شود.»
او افزود: «در این جایگاه با گروهی از تئاتر خیابانی روبرو هستیم که به دلیل اجرا در فضای باز، محدودیتهایی دارند؛ محدود به امکاناتی چون جایگاه ثابت مخاطب، نور، صدا، دکور و… و همین امر باعث میشود که گروههای نمایش خیابانی مانند فیلم کوتاه، در کوتاهترین زمان ممکن بهترین تأثیر را بر مخاطب بگذارند. این نوع اجراها همیشه برای من هیجانانگیز بوده و نگاهی پویا و جاری به آنها دارم.»
در ادامه، بهرامی تأکید کرد: «کیفیت زمانی درست شکل میگیرد که دست گروههای تولیدکننده باز باشد؛ چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ آموزشهای لازم در زمینه شناخت عناصر تئاتری. متأسفانه، به دلیل نبود این امکانات، ما همیشه شاهد تجربههای شخصی گروهها هستیم که بیشتر به صورت ذاتی شکل گرفتهاند. ما به معرفی کلاس یا کتابهای مخصوص تئاتر خیابانی و محیطی و یا برگزاری انتقال تجربه از افراد مجرب در این حوزه نیاز داریم. با وجود همه این کمبودها، گاهی شاهد آثاری هستیم که شایسته تحسیناند.»
او تصریح کرد: «اصولاً تئاتر در هر ژانری که باشد، از یک چهارچوب و ساختار مشخصی تولید میشود که به صورت سینهبهسینه به تولیدکنندگان منتقل شده است. تنها نکته مهم این است که ما باید از افراد باهوشی باشیم که بتوانیم همه چیز را به درستی و زیبایی کنار هم قرار دهیم. این نگاه ریز و چیدمان مرتب و منظم همیشه برای من اولویت داشته است و در انتخاب آثار ارزشمند به آن توجه میکنم.»
بهرامی در پایان افزود: «امسال، بر خلاف شرایط بد اقتصادی، شاهد رویدادی بودیم که در هیچ یک از جشنوارههای سالهای قبل به این عظمت رخ نداده بود. بخشهای مختلف جشنواره نشاندهنده نیاز نسل جوان امروز به فضایی برای بیان انگیزه، شور، امید به زندگی و آینده است. این شور و انگیزه در قالب فرهنگ و هنر تأثیر بسزایی در آینده بهتر جامعه خواهد داشت. هرچه با هنر و فرهنگ نزدیکتر و دوستتر باشیم، آیندهای آرامتر و زیباتر خواهیم داشت. بنابراین، جشنوارهها بهانهای هستند برای ارتقاء امید، خلاقیت و انگیزه برای زندگی بهتر هستند و امیدوارم مسئولان و دستاندرکاران این عرصه فضایی بیشتر برای دوستان و عزیزان باز کنند تا شاهد روحی تازه، پرانرژی و تأثیر در جامعه باشیم.»