در حال بارگذاری ...
...

کارگردان نمایش «کتاب‌خورها»:

جشنواره نشان داد تئاتر فقط در شهرهای بزرگ خلاصه نمی‌شود

کارگردان نمایش «کتاب‌خورها»:

جشنواره نشان داد تئاتر فقط در شهرهای بزرگ خلاصه نمی‌شود

اسماعیل رحیمی سروش که رتبه دوم کارگردانی بخش کودک و نوجوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران را برای نمایش «کتاب‌خورها» کسب کره است می‌گوید: رونق جشنواره‌ها در شهرستان‌ها موجب شده تا هنرمندان شهرستانی نیز عرصه‌ای برای بروز استعدادهای خود پیدا کنند. این روند به همه یادآوری می‌کند که تئاتر فقط در مراکز بزرگ خلاصه نمی‌شود و در شهرستان‌ها نیز می‌توان آثاری ارزشمند خلق کرد

به گزارش ایران تئاتر به نقل از روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران، نمایش «کتاب‌خورها» نوشته و کارگردانی اسماعیل رحیمی سروش که در بخش کودک و نوجوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران حضور داشت؛ توانست عناوینی چون: رنبه اول طراحی صحنه، رتبه اول طراحی لباس، رتبه دوم بازیگری مرد و رتبه دوم کارگردانی را کسب کند.

اسماعیل رحیمی سروش، دانش‌آموخته‌ کارشناسی ارشد مدیریت شهری و کارشناسی نمایش است. رحیمی در کنار نویسندگی و کارگردانی، به فعالیت در عرصه‌های دیگر مانند فیلمنامه‌نویسی و عروسک‌گردانی نیز پرداخته است.
اسماعیل رحیمی درباره‌ی ایده‌ی اصلی نمایش «کتاب‌خورها» گفت: «این داستان در قفسه‌های یک کتابخانه شکل می‌گیرد، جایی که موریانه‌ها و یک سوسک چوب‌خور در کنار هم زندگی می‌کنند. موریانه‌ها عادت دارند زمان را با کوک کردن یک ساعت تنظیم کنند؛ اما با ورود یک عنکبوت به کتابخانه و گروگان گرفتن سوسک، داستان به سمت اتفاقات جدیدی پیش می‌رود. در نهایت، دختری از سرزمین قصه‌ها به کمک موریانه‌ها می‌آید تا با عنکبوت مبارزه کنند و سوسک را نجات دهند.»
او درباره‌ی هدفش از انتخاب موضوع کتاب برای این نمایشنامه توضیح داد: «هدف اول من ادای دین به کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود که محلی برای شناخت خودم و آشنایی با دنیای داستان‌ها بود. دلیل دوم، اهمیت فرهنگ مطالعه در دوران کودکی و نوجوانی است. می‌خواستم توجه مخاطبان جوان را به ارزش و اهمیت کتاب‌ها جلب کنم.»
رحیمی در ادامه درباره‌ی بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران گفت: «این دوره از جشنواره‌ با حمایت بیشتر و جدی‌تر از گروه‌های جوان و اضافه شدن بخش‌های متنوع‌تر، فرصتی را فراهم کرده است تا گروه‌ها بتوانند پویا تر باشند و تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و با هم رقابت کنند.» 
او در پایان تصریح کرد: « همچنین، رونق جشنواره‌ها در شهرستان‌ها موجب شده تا هنرمندان شهرستانی نیز عرصه‌ای برای بروز استعدادهای خود پیدا کنند. این روند به همه یادآوری می‌کند که تئاتر فقط در مراکز بزرگ خلاصه نمی‌شود و در شهرستان‌ها نیز می‌توان آثاری ارزشمند خلق کرد.»

 

بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران در بخش‌های ایثار، نهال، لبخند، کودک و نوجوان، تئاتر خیابانی و نمایشنامه نویسی به دبیری امیر حسین شفیعی از ۱۶ تا ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ در مجموعه پردیس تئاتر تهران، مجموعه تئاتر محراب و مجموعه سالن‌های حوزه هنری برگزار شد.